Bo LKV Turku

Rivitalo | 4-5h + k + kph / wc / s + wc2 + patio + p

Ratsukonkatu 1, Uittamo, Turku

Hinta

329 000 €

Koko

102 / 134,5 m²

Vuosi

1980

Isommankin perheen rivitalokoti Uittamolla! Tästä yhtiöstä tulee harvoin myyntiin isoja koteja. Nyt on mahdollista muuttaa lähelle palveluita, mutta silti omaan rauhaan luonnon ja meren lähelle. Vuonna 1980 rakennetussa Asunto Oy Ratsukonkadussa viihdytään. Tämänkin asunnon myyjät ovat asuneet Ratsukonkadulla jo yli kymmenen vuotta. Ympäristö tarjoaa hyviä ulkoilureittejä, uintimahdollisuuden ympäri vuoden, hyvät liikkumisyhteydet sekä rauhallista asumista. Tilaakin asunnosta löytyy. Huoneisto on kolmessa kerroksessa ja neliöitä on yhteensä 134,5. Makuuhuoneet sijoittuvat ylimpään kerrokseen. Huoneita on täällä kolme, joista suurin on avointa tilaa ilman suljettavia ovia. Halutessaan tämän isoimman huoneen voi jakaa tilanjakajalla kahdeksi ja tehdä tästä erillisen makuu- sekä aulatilan. Yläkerrasta löytyy myös erillinen wc suihkukaapilla sekä vaatehuone. Keskikerroksessa on kodin pääsisäänkäynti, wc, keittiö sekä olohuone. Keittiön ja olohuoneen väliltä on aikanaan purettu seinää ja nyt tämä onkin avaraa yhtenäistä tilaa. Iso keittiö jakautuu kuitenkin selkeästi omaksi tilakseen. Olohuoneen ja keittiön välillä on saareke, mistä löytyy erillisuuni sekä mukavasti säilytystilaa. Olohuoneen puolelta on käynti huoneiston parvekkeelle, missä nautit mukavasti kesäpäivistä markiisin ja lasikatteen tuoman aurinkosuojan alla. Alakerrassa on rakennusajalleen tyypillinen "pukuhuone" avotakan kera. Tämä tila on myös remontoitu nykyisten omistajien aikana, kuten myös alakerrasta löytyvä kodinhoitohuone, wc sekä suihku- ja saunatilat. Pukuhuone-/takkahuonetilaa voit käyttää oman tarpeesi mukaan oleskelutilana, vierashuoneena tai vaikkapa etätyöpisteenä. Takkahuoneen kautta on käynti myös huoneiston takapihalle. Pihassa on terassi, mihin mahtuu puutarhakalusteet grilleineen sekä täältä löytyy pieni nurmialue päärynäpuineen ja marjapuskineen. Taloyhtiön yhteinen piha-alue jatkuu melkeinpä takapihalta, joten tilaa ulkona oleskelulle löytyy varmasti. Yhtiössä on vuosien aikana tehty paljon erilaisia kunnossapitotoimia, pienempiä ja isompia. Muun muassa Ikkunat on uusittu vuonna 2006 ja vesikatto vuonna 2021. Itse huoneisto on käynyt läpi ison remontin nykyisten omistajien muuttaessa vuonna 2011. Tule tutustumaan tähän tilavaan kotiin suositulla sijainnilla! Varaa oma yksityisnäyttösi välittäjältä! Kohdetta välittää: Piia Järvinen 045 6316861 piia.jarvinen@bo.fi IG: @piia.jarvinen

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
20579454
Sijainti
Tyyppi
Rivitalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4-5h + k + kph / wc / s + wc2 + patio + p
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
102 m²
Muiden tilojen pinta-ala
32,5 m²
Kokonaispinta-ala
134,5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Yhtiöjärjestyksen mukaan pinta-ala on 102m2 + 32,5m2 ja huoneistoselitelmä on 5-6h+k+s+saunatupa. Huoneiston alimmassa kerroksessa/kellarikerroksessa on saunatupa/pukuhuone + pesutilat, tämän kerroksen neliöt 32,5m2. Pinta-alaa ei tarkistusmitattu. Mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa (rakennettu ennen vuotta 1992) poiketa olennaisesti nykyisten standardien mukaan laskettavasta asuinpinta-alasta. Todellinen asuinpinta-ala voi tarkistusmittauksen jälkeen olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi.
Kerrokset
3/3
Rakennusvuosi
1980
Käyttöönottovuosi
1980
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

318 067,65 €

Velkaosuus

10 932,35 €

Velaton hinta

329 000,00 €

Neliöhinta

3 225,49 €/m²

Vastike

Hoitovastike

467,61 € / kk

Pääomavastike

134,83 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

602,44 € / kk

Lisätietoa vastikkeista

Jos maksat huoneiston lainaosuudet pois, ei pääomavastiketta enää tarvitse maksaa. Yhtiökokouksen 9.4.2024 mukaan rahoitusvastikkeet nousevat 1.7.2024 lähtien. Uudet rahoitusvastikkeet tämän huoneiston osalta ovat 125,64€/kk (pääomavastike 4) + 39,39€/kk (pääomavastike 5.), yhteensä 165,03€.

Muut maksut

Vesimaksu

18,00 € / hlö / kk

Autopaikkamaksu

15,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu henkilön mukaan 18€/hlö/kk. Sähkösopimus tehdään itse, kulutuksen mukaan. Yhtiökokouksen 9.4.2024 mukaan hoitovastike nousee 1.7.2024 alkaen. Uusi hoitovastike tämän huoneiston osalta on 492,90€. Hoitovastike lasketaan huoneiston neliöiden mukaan. Yhtiöjärjestyksen mukaan huoneiston alakerran tiloista käytetään perusteena neliömetrimäärää kerrottuna luvulla 0,75 (alakerta 32,5m2, muut tilat 102m2). Varainsiirtovero 1,5% velattomasta kauppahinnasta kaupanteossa. Taloyhtiön osakeluettelo on siirretty huoneistotietojärjestelmään, joten ostajan tulee hakea omistusoikeuden rekisteröintiä maanmittauslaitokselta kaupanteon jälkeen. Ostaja vastaa kaikista tähän sekä osakekirjan mitätöimiseen/sähköistämiseen liittyvistä kuluista.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Takkahuone alakerrassa. Tila remontoitu 2011. Osittain sähköinen lattialämmitys (lattialämmitysmatto). Avotakka (nuohottu viimeksi yhtiön toimesta 2021), takkaa käytetty viimeksi noin 2012. Kivilaattaseinä, osa seinistä maalattu, laattalämmitys, puusäleikkö katto. Käynti takapihalle. Vaatehuone yläkerrassa, laminaattilattia, säilytystilaa. Eteinen keskikerroksessa sisään tultaessa. Kiinteä peililiukuovikaapisto, laattalattia, seinät maalia, katossa led-valot. Tuulikaappi ovella suljettaessa. Laattalattia tuulikaapissa.
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parveketyyppi: ulostyönnetty
Ilmansuunta: etelään
Tietoliikenne
kaapeli-tv
Muuta kauppaan kuuluvaa
Verhotangot
Kauppaan ei kuulu: Muu irtaimisto, piha kalusteet
Kohteen lisätiedot
Yhtiöjärjestyksen mukaan > 18 § Vastuu osakkeenomistajien jälkikäteen asennuttamien huoneistokohtaisten parvekekatosten ja parvekelasien korjaamisesta, kunnossapidosta, niistä aiheutuvista ylimääräisistä kuluista ja mahdollisista vahingoista kuuluu osakkeenomistajille. Huoneiston takka on osakkaan vastuulla. Osakas vastaa takan ja hormin kunnossapidosta, myös takkaimuri, kaapeleineen, kytkin ja säädin ovat osakkaan vastuulla. Yhtiökokous 9.4.2024 päätti lämmönvaihtimien uusimisesta ja rahoittamisesta. Rahoitus enimmillään 35 000 euroa 5 vuoden pankkilainalla. Osakkailla on mahdollisuus maksaa lainosuus pois, kun lopulliset kustannukset ovat selvillä. Alustava huoneistokohtainen lainaosuusarvio tämän huoneiston osalta on 1268,73€. Hallituksella on valtuutus kerätä 1-2kk:n hoitovastikkeet mikäli yhtiön taloudellinen tilanne sitä vaatii.
Tehdyt remontit
Huoneisto remontoitu 2011 lukuun ottamatta keskikerroksen wc:tä. Tarkemmat tiedot huonekohtaisista töistä huoneiden tiedoissa. Rappuset uusittu 2011. Etupihan laatoitus + takapihan terassi 2012. Parvekkeen lasikatto 2014.
Asunnon kunto
Hyvä
Kosteustarkastus
Tehty
Asbestikartoitus
  • Ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa purettavien materiaalien asbestipitoisuus tulee etukäteen selvittää. Jos kartoituksessa löytyy asbestia, tulee lain velvoitteet remonttityössä ottaa huomioon.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Tulisija
Takka
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: betoni, elementti
Keittiön kuvaus
Keittiö remontoitu 2011. Tilasta poistettu pieni väliseinä. Charmia keittiö, saareke kaapeilla/laatikostoilla. Varusteet: integroitu tiskikone, jääkaappi, pakastin, erillisuuni saarekkeessa, induktioliesi, liesituuletin huippuimurilla. Siemensin kodinkoneet. Lattia laattaa, seinät maalia, välitila laatta.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kodinhoitotila alakerrassa. Remontoitu 2011. Samassa tilassa kodinhoitotila, pesuhuone, sauna, wc. Lattialämmitys sähköinen (lattialämmitysmatto). Varustus: pyykkikaappi, pöytätaso, pesukoneliitäntä (tila pesutornille), lavuaari, wc, suihkuseinä, suihku. Tila laatoitettu.
WC-tilojen kuvaus
Yläkerran wc: remontoitu 2011, laattalattia (vedeneristetty), seinät maalattu pelti, wc, lavuaari, allaskaapisto, peilikaappi, suihkukaappi. Keskikerroksen wc: wc, lavuaari, kiinteä korkea kaapisto, peilikaappi, allaskaapisto. Lattia laatta, seinät maalattu pelti.
Saunan kuvaus
Remontoitu 2011. Led-valot katossa. Sähkökiuas.
Olohuoneen kuvaus
Olohuone keskikerroksessa. Remontoitu 2011. Lattia laminaattia, seinät tapetoitu ja maalattu. Käynti parvekkeelle. Osittain avoin keittiöön.
Makuuhuoneiden kuvaus
Makuuhuoneet yläkerrassa. Yksi makuuhuone avointa tilaa, halutessasi voit jakaa tilan erilliseksi suljettavaksi makuuhuoneeksi. Yhdessä makuuhuoneessa kiinteä vaatekaapisto, huone suljettavissa ovella. Yksi makuuhuone, jossa ei tällä hetkellä suljettavaa ovea (tämän voi asentaa takaisin paikoilleen). Kaikissa huoneissa lattiassa laminaatti, seinät maalia ja tapettia.
Säilytystilojen kuvaus
Huoneiston edustalla kylmä varasto (etupiha).
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaalin kuvaus
huopa
Taloyhtiön nimi
Isännöitsijän yhteystiedot
Mesaani-Kiinteistöt Oy, Joni Salmi, p.. 02-2111 400
Huolto
Huoltoyhtiö Pilssi Oy
Muuta taloyhtiöstä
Muuta: koneellinen ilmanvaihto
Kuntotutkimukset: Yhtiössä tehty peruskuntoarvio vuosina 1995, 2007 ja 2015.
Kuntotutkimus tehty: 2015
Tehdyt remontit
1996 julkisivujen laudoitusken osittainen korjaus, parveke/patio-ovet uusittu
1997 vesikattojen bitumihuopien uusinta
2002 patteriventtiilit ja lämmönsiirrin uusittu
2004 katto- ja pintavesiviemäröinnin muutokset, parvekeseinien betonikorjauksia
2005 ikkunat uusittu, peruskuntoarvio
2008 ilmanvaihdon puhdistus ja säätö
2010 Abloy sento lukitusjärjestelmä
2011 parvekkeiden kuntotutkimus, liimapuupalkkien tutkiminen, salaojien kuntokartoitus
2012 parvekkeiden korjaus, salaojien korjauksia, käyttövesipattereiden termostaattien uusiminen, patteriverkoston säätö ja hapeton vesi
2015 peruskuntoarvion päivitys, sisäänkäyntikatosten uusiminen
2018 tippapeltien osittainen uusiminen, vesikaton korjauksia
2019 ulko-ovien maalaus, panelikorjauksia, as 23/31 parvekeovien uusiminen, vesikatoon korjauksia, valokatteen asennus as32
2020 huoneisto- ja talokohtaisten sulkujen uusiminen siltä osin kun ei vielä ollut uusittu, vesikaton kuntoarvio
2021 vesikattojen uusiminen, IV-koneiden uusiminen, valokatteiden asennus asunnot 23,24,25,28
2022 IV-puhdistus ja säätö, asfalttikorjauksia, pihakorjauksia
2023 parvekkeiden metalliosien maalaus
Lisäksi pieniä kunnostustöitä, tarkemmat tiedot löytyvät tehdyistä remonteista isännöitsijäntodistuksesta + kunnossapitotarveselvityksestä.
Tulevat remontit
2024 lämmönvaihtimien uusiminen, seurataan parvekkeiden betoniosien rapautumista, alkuperäisten wc-istuinten vaihto
2025 palovaroittimien asennus (yhtiön vastuulla 2026 alkaen)
2026 vesikattojen huolto
Energialuokka
D (2018), Viimeinen voimassaolopäivä 30.03.2033
Tontin koko
9 280,1 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Turun kaupunki, kaavoitus
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Ratsukonkatu

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Lisätietoa auton säilytyksestä
Huoneistolla käytössä yksi autokatospaikka lämmityspistokkeella 15€/kk. Lisäksi mahdollisuus ladata sähköautoa taloyhtiön latauspaikasta. Kadulla vapaa pysäköinti.
Kaavoitetut autopaikat 37, toteutetut autopaikat 34
Pihan kuvaus
Takapiha etelään yhtiön sisäpihalle päin. Pihalla terassi sekä muutama marjapuska, päärynäpuu, kasvimaa. Etupihan puolella sisäänkäynti, kivetetty.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Turku

Asuinalueena Uittamo, Turku

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Järvinen Piia

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KiAT, kaupanvahvistaja, Partner

Bo LKV Turku

Bo LKV Turku
Bo LKV Turku

Läntinen Rantakatu 53,
20100 Turku

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.